Yaşam Notları

20 Nisan 2011 Çarşamba

SBS sınavında haksızlık yapılmasını istemiyoruz...

Bir milyon çocuk, 4 Haziran 2011'de istedikleri liselere gidebilmek için SBS sınavına girecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da soru kitapçıklarının, sınav sonrası öğrencilere verileceği açıklandı. Geçen yıl kopya (1544 kişi tam yaptı gözüküyor) ispatlanamadı, çünkü sınav merkezinde soru kitapçıkları yoktu. Bu yıl aynı durumla karşılaşmak istemiyoruz. Bu konu içim MEB'e başvurdum, bana RED cevabı geldi. Ama yılmadım, uğreşıyorum. YGS deki durum SBS de de olabilir. Bugün bunu burdan görebiliyorum. Bir milyon 14 yaşındaki çocuğun hakkını korumak için ısrar ediyorum.

SBS SORU KİTAPÇIKLARI, SINAV SONRASI ÖĞRENCİLERE VERİLMESİN, MERKEZDE TOPLANSIN. SBS SINAV KILAVUZU DERHAL DEĞİŞSİN.

8 Nisan 2011 Cuma

13 yılda değişen bir şey yok, 13 yıl sonra da olması zor gibi...

13 yıl önce Aslimo ile ilk tatilimizi Side Turtel Sorgun'da  1998 yılının Ağustos ayında yapmıştık. Eski Turtel Sorgun'u bilen bilir, iki havuz vardır. Biri kaydıraklı(TR ın ilk kaydırağı sayılabilir), kalabalık, güneş altında, diğeri ise sessiz, çamların gölgesinde, fısıltıyla konuşulsa duyulabilen, kitap okuyanların tercih ettiği havuz. Biz her yıl aynı yere giden tecrübeli misafir olarak (ve de bebeğimizin sakinliğine güvenerek:)) yine sessiz havuzu seçtik. Ama bu kez hummalı bir konu vardı ve 2-3 aile sürekli aynı şeyi konuşuyordu.
Konu şuydu;
Bu ailelerin çocukları kolej/anadolu lisesi sınavına girmişlerdi ve onlar son 5 yıl ilköğretim okuyan çocuklardı. Sınav soruları, cevapları, Galatasaray Lisesi'ni mi seçmek gerek, yoksa Robert'i mi? Alman, neden olmasın durumları... Çocuklarımız, 8.sınıfın sonunda girse daha iyi mi olurdu yoksa bu durum daha mı iyi vs. Bir hafta boyunca o sessiz havuz kenarı bu konularla çınladı durdu. O zaman demiştimki Aslimo'nun zamanına kadar böyle şeyler kalmaz inşallah, kalırsa da böyle anne-baba olmayız herhalde. Ahh Ahh ne büyük laf etmişim:) Herşey değişse de temel de aynen kaldı ve biz de aynen öyle anne baba olduk:( Çünkü çocuğunun geleceği için okuduğu lise çok önemli ve ailecek seçiminiz yeterli değil, bir dolu şey yapmak gerek:(
Bu yılki sınava 57 gün kaldı, sevgili Aslimo'm elinden geleni yaptı/yapıyor ama benim de ona destek olmam gerekli. Annenin  fiziksel olarak yanında olması onun için çok güzel bir şey:) Seyahatleri bu dönemde azalttım, bu hafta onun ara tatili diye ağırlıklı olarak home office çalıştım. Moral motivasyon aktiviteleri yaptık. Şimdilik moraller iyi, sonra ne olur bilinmez. Sloganımız şu,"En iyi lise, kazandığın ve mutlu olacağın lisedir.
Tüm SBS zedelere iyi şanslar ve kolaylıklar diliyorum. Çocuğu çok küçük olanlarbda, daha bize çok var, herşey değişir demesinler:))